Category Archives: Hírek

A nyugdíjas munka olyan lehetőség, amivel élni kell

Hatalmas gazdasági átalakuláson megy át Európa és az egész világ napjainkban, a különböző élelmiszerek ára megdrágult, és kétséges, hogy meddig marad meg a jelenlegi szinten is. A dolgoknak azonban haladni kell tovább, nem állhat meg az élet a drágulás miatt. Az embereknek enni és tevékenykedni kell.

Miért érdemes tudni a Magyar Falu Program pályázatról?

A kimutatások alapján azt látni, hogy csak kevesen tartják számon a sok közbeszerzés lehetőséget. Ebben az évben is az államnak lehetősége nyílik arra, hogy segítse a vidéki közösségek és intézmények növekedését, valamint vonzóbbá tegye a vidéki életet a fiatal szülők számára, akik egyébként egy nagyvárosba mennének.

Biztosítva van a téli hónapokra a földgáz

Fel vannak töltve a magyarországi gáztározók (jelenleg 98,5 százalék töltöttségi szint), külföldről a kereskedelmi megállapodásoknak megfelelően, zökkenőmentesen érkezik a földgáz Magyarországra – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára a pénteki napon Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

A jövő évben már Magyarországon is elérhető lesz a környezetbarát E10-es üzemanyag

Nő a biológiai eredetű összetevők aránya az üzemanyagokban január 1-jétől, az intézkedéssel Magyarország csatlakozik környezetbarát E10-es üzemanyagot használó államokhoz – mondta Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

Innovatív méréstechnológiai szolgáltatás fejlesztése az EMEF Kft.-nél

Az EMEF Kft. sikeresen megvalósította a „Vállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása” tárgyú pályázatban kitűzött innovációs célját az Új Széchenyi Terv keretében. A 2012 decemberében indult, több mint 135,27 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert K+F projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) társfinanszírozásával valósult meg.

Komplex energetikai és vezérléstechnikai rendszert hozott létre a PannErgy

A geotermikus energia hasznosításával foglalkozó PannErgy Csoport tagja a PannErgy Geotermikus Erőművek Zrt. (PEGE Zrt.) az Új Széchenyi Terv keretében meghirdetett „Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása” (PIAC_13) című kiírásra benyújtott pályázata 442 479 143 Ft összegű, vissza nem térítendő támogatást nyert el 2013 decemberében – közölte a társaság.

Átadták a győri geotermikus projektet

Ünnepélyesen átadásra került a Győri Geotermikus Projekt Ünnepélyes keretek között Németh Zoltán Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke jelenlétében került átadásra a PannErgy 10,2 milliárd forint összköltségű Győri Geotermikus Projektje a Bőnyi Hőközpont avatásával. A PannErgy Csoportnak a Győr-Szol Zrt. távhőszolgáltatóval kötött hosszú távú hőszállítási szerződése révén, a győri távhőszolgáltatásban 24 266 lakás és 1 046 egyéb… Read More »

A legjobbkor jött a cégeknek az újabb rezsicsökkentés

Bár a lakossági rezsicsökkentés novemberi hullámának egyik részét a cégek viselik, számukra nem nagyon lett volna alkalmasabb időpont az áremelésre. A nagykereskedelmi áramárak ugyanis a válság előtti időszak óta 40 százalékkal csökkentek, így a rendszerhasználati díjak növekedését csak minimálisan érzik majd meg.